Matcha ja laimi keeks

200 g võid
200 g suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
4 muna (M)
200 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1 laimi riivitud koor
2 sl laimimahla
2 sl matcha (Jaapani roheline tee) pulbrit
2 sl piima
tuhksuhkrut

Mikserda toasoe või suhkrutega heledaks kreemiks. Lisa ükshaaval munad, iga muna järel läbi mikserdades.
Lisa omavahel küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning laimimahl ja riivitud laimikoor ja sega taigen ühtlaseks. Jaga pooleks. Lisa ühele poolele matcha ja piim ning sega taigen hoolikalt läbi.

Tõsta 2 taigent supilusikaga vaheldumisi, eri värvi törtsudena vormi. Tõmba puutiku või kahvliga paar korda läbi taigna kihtide, et värvid kihiliselt omavahel seguneksid. Võid soovi korral tekitada ka marmorja efekti.
Küpseta keeksi 165-kraadises ahjus 55 minutit-1 tund, kuni keeks on kerkinud, pind hakkab pruunikaks tõmbuma ja sissetorgatud puutikk jääb puhtaks.
Lase 15 minutit keeksil vormis seista ja kummuta seejärel välja. Saputa enne söömist peale tuhksuhkrut.