Kihiline vaarikakook toorjuustukreemi ja mandlibiskviidiga
Põhi:
- 4 suurt toasooja muna
- 3 sl peensuhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- 3 sl (väikese kuhjaga) mandlijahu
- 1 sl (väikese kuhjaga) kartulitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad peensuhkruga heledaks ja hästi kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel (jälgi, et tükke ei jääks) ning lisa õrnalt spaatliga alt üles segades munavahu hulka. Vala tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ning ääred on võiga määritud ja suhkruga üle puistatud.
Kuna tainas ei ole rasvainet, võid ka küpsetuspaberi võiga kokku määrida, et biskviit veelgi paremini lahti tuleks. Kuna biskiit küpsemise ajal kõvasti kerkib, siis määri kindlasti võiga kokku vormi äär täies ulatuses!
Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Kui biskviit hakkab pealt liialt pruunistuma, siis kata see fooliumiga. Lase biskviidil vormis u 10 minutit taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma. Jahtunud biskviit lõika keskelt horisontaalselt pooleks.
Kreem ja kate:
- 300 g vaarikaid
- 400 g toasooja toorjuustu
- 3 sl peensuhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
Purusta 200 g vaarikaid kahvliga. Vahusta toorjuust suhkrutega visplit kasutades ühtlaseks kreemiks. Aseta üks biskviidi pool tordialusele või – taldrikule, laota ühtlaselt peale pool vaarikatest ja kata poole kreemiga. Aseta sellele teine biskviit, laota peale ülejäänud pool vaarikatest ja seejärel ülejäänud kreem. Koogi peale puista ülejäänud vaarikad, samuti võid lisada muid marju, mündilehti, šokolaadilaaste jm meelepärast.
Enne söömist ei ole tordil külmkapis vaja seista lasta, sest see on kohe mahlane.