Kausikook mandlibiskviidi, kahe kreemi ja maasikatega
Mandlibiskviit
- 2 muna
- 1 dl ekstrapeent suhkrut
- 1 dl mandlijahu
- 2 sl kartulitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
Sidrunikreem
- 1 sidrun
- 4 munakollast
- 1,5 dl marmelaadisuhkrut
Kohupiimakreem
- 2 dl 35% koort
- 0,5 dl suhkrut
- 300 g maitsestamata kohupiimapastat
- koogi vahele ja peale u 0,5 l maasikaid, kaunistuseks mündilehti
Valmista mandlibiskviit. Selleks vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega eraldi kausis omavahel mandlijahu, tärklis ja küpsetuspulber. Puista segu munavahule ja sega tainas spaatliga õrnalt alt üles tõstes ühtlaseks. Kata umbes 20X25 cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi. Küpseta 220 kraadi juures 6-7 minutit. Jälgi küpsetamise lõpuosas ahjus toimuvat, et biskviit ei läheks kõrbema.
Kui biskviit on küpsenud, tõsta ta küpsetuspaberi servadest hoides tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda õrnalt maha rullides ahjus kasutatud küpsetuspaber. Lase biskviidil jahtuda.
Sidrunikreemi tegemiseks riivi sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Sidrunimahla on kreemi jaoks tarvis 0,5 dl. Tõsta munakollased, marmelaadisuhkur, sidrunimahl ja -koor kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades 3-4 minutit, kuni kreem pakseneb. Vala kreem kaussi, kata toidukilega ja tõsta külmkappi jahtuma.
Kohupiimakreemiks vahusta koor suhkruga, sega mikserdades hulka kohupiimapasta.
Tükelda maasikad. Rebi või lõika mandlibiskviit väiksemateks, u 3 cm suurusteks tükkideks. Lao kaussi vaheldumisi kiht biskviiditükke, kohupiimakreem, sidrunikreem ja maasikatükid. Korda kihte, kuni kõik on ära kasutatud. Kaunista kook maasikate ja mündilehtedega. Lase enne söömist koogil tunnike külmkapis seista ja maitsestuda.