Rabarberi-kardemoni kastme ja kaeravahuga kihiline magustoit

4-le

  • 2 munavalget
  • 4 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 2 dl vahustatavat kaerakoort (võid kasutada ka tavalist 35%-list koort)
  • vanillikaunast kraabitud seemned

Rabarberi-kardemoni kaste:

  •  1 dl roosat või valget veini
  •  4 vart rabarberit, tükeldatuna
  •  0,7 dl  moosisuhkrut
  •  ½ tl jahvatatud kardemoni
Serveerimiseks purustatud beseed, ladyfinger küpsiseid ja melissilehti.
Valmista esmalt rabarberi-kardemonikaste. Selleks kuumuta kastrulis valge vein koos suhkruga. Lisa tükeldatud rabarber ning lase keema tõusta. Lisa ka kardemon ning lase vaiksel kuumusel ilma kaaneta umbes 10-15 minutit keeda kuni rabarber on pehmeks keenud. Tõsta kastrul tulelt ja jahuta.
Kaerakoorevahu jaoks vahusta esmalt munavalged. Poole vahustamise pealt lisa suhkur ning vahusta siis munavalge kuni püsivate tugevate tippude tekkimiseni. Vahusta teises kausis kaerakoor (või tavaline vahukoor) kohevaks vahuks. Lisa vanilliseemned ja ühenda mõlemad vahud. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes munavalgevaht kaerakoorevahuga.
Tõsta kihiti vaheldumisi rabarberikastmega magustoidupokaalidesse. Puista peale purustatud beseed, paku juurde ladyfinger küpsiseid ning soovi korral kaunista melissilehtedega.