Šokolaadikook punase veini glasuuriga

Kook:

  • 230 g võid
  • 230 g tumedat šokolaadi
  • 180 g tumedat muscovado suhkrut
  • 4 suurt toasooja muna
  • 50 g nisu- või toortatrajahu
  • 0,25 tl soola

Glasuur:

Tükelda või ja šokolaad, aseta need koos suhkruga kaussi ning sulata kuuma vee vannil. Sega ühtlaseks ja lase 10-15 minutit jahtuda. Klopi või vahusta (mikserit kasutades) šokolaadisegusse ükshaaval munad lisades järgmise kui eelmine on segunenud. Lisa edasi vahustades või kloppides soolaga segatud ja sõelutud jahu.Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 22-23 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi (põhjas võiks olla küpsetuspaber) ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 55-60 minutit kuni see on pealt tahenenud ja äärtest kuiv. Ära üle küpseta, sest kook peaks seest jääma niiske ja küpseb veel ahjust võetuna vormiski edasi. Lase koogil täielikult jahtuda ja eemalda seejärel vormist.
Glasuuri jaoks tükelda või ja šokolaad, aseta kaussi ja sulata vesivannil. Sega ühtlaseks ja klopi (nt vispliga) sisse suhkur. Lase veinil väikses kastrulis korraks keema tõusta. Võta šokolaadisegu vesivannilt, lisa vahustades vein ja lase jahtuda u 10 minutit kuni segu on kergelt paksenenud. Laota glasuur spaatli abil koogile ja äärtele ning lase toatemperatuuril 2-3 tundi taheneda.
Serveeri kooki toasoojana, kuid hoia külmas. Enne söömist lase külmkapist võetud koogil toatemperatuurini soojeneda. Juurde sobivad eriti hästi vaarikad.