Marjadega marmorkook

Põhi:

  • 100 g metspähkleid
  • 20 g kookoshelbeid
  • 1 sl kookosõli
  • 1 sl muscovado siirupit (soovi korral)
Pane kõik asjad köögikombaini ja töötle ühtlaseks kleepuvaks massiks. Pressi 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga ja mille ääred on kergelt õlitatud või samuti küpsetuspaberiga kaetud. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Täidis:

  • 300 g tumedat- või piimašokolaadi (võib olla nt amaretto-, kirsi- või vaarikamaitseline)
  • 200 ml (1 pakk) vahukoort
  • 300 g toasooja toorjuustu
Tükelda šokolaad ja sulata kas madalal kuumusel paksupõhjalises potis või vesivannil ühtlaseks massiks. Lase pisut jahtuda. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, samuti vahusta toorjuust. Sega vahukoor spaatlit kasutades õrnalt juustu hulka. Lisa sulatatud šokolaad ja sega läbi nii, et täidis jääb siiru-viiruline. Vala täidis koogipõhjale ja lase külmkapis vähemalt 6 tundi taheneda (veel parem üleöö).

Kate:

Laota marjad koogile. Vala kastrulisse 2 dl vett ja lisa pidevalt segades vähehaaval tarretisesuhkur. Keeda, kuni vedelik selgineb, lase pisut jahtuda ja tõsta supilusikaga või nirista otse potist kõigepealt marjadele õhuke kiht, seejärel paksem kiht. Tõsta kook veel korraks külmkappi, et ka kate taheneks.