Marjane kohupiima-purukook

Purutainas:

Töötle kõik purutaina komponendid näppude vahel ühtlaseks puruks ja suru ¾ sellest umbes 25×35 cm suuruse ja küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale.

Täidis:

  • 400 g rasvasemat kohupiima (u 10%)
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 1 dl suhkrut 
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 300 g külmutatud mustikate ja vaarikate segu*
Sega eraldi kausis kokku toorjuust, suhkur, sidrunimahl ja -koor ning munad. Sega ühtlaseks, vajadusel kasuta selleks käsimikserit. Lisa kohupiim ja vanillisuhkur ning sega veel pisut. Lisa nüüd pool marjakogusest ja tee lusikaga täidisele veel üks tiir peale. Vala segu purupõhjale, lisa ülejäänud marjad ja pudista peale purujäägid.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.
*Täidisesse sobivad hästi ka mustsõstrad, kirsid või tükeldatud mango koos hapukama marjalisaga.