Karamellistatud sea sisefilee
- 2 väikest seasisefileed
- 200 g suitsupeekonit
- 3 sl pruuni roosuhkrut
- 1 tl soola
- 0,5 tl jahvatatud paprikat
- 0,5 tl tšillit
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 1 tl tüümianit
Kuumuta ahi 200-kraadini.
Sega kausis omavahel maitseained ja suhkur ning hõõru segu sisefileedele. Seejärel mähi fileed peekoniribadesse ja kinnita need hambatikuga. Pruunista fileesid pannil, kuni peekon karamellistub ehk muutub tumeda merevaigu tooni.
Nüüd tõsta fileed 8-10 minutiks ahju. Võimalusel mõõda filee sisetemperatuuri – see peaks olema 55-60-kraadi. Valmis fileed võta ahjust, kata fooliumiga ja lase enne lahtilõikamist 15 minutit seista.