Šokolaadikook kirssidega
Põhi:
- 1 pakk šokolaadiküpsiseid (180 g)
- 50 g võid
- 30 g tumedat šokolaadi
Täidis:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g võid
- 100 g 30% hapukoort (Saare smetana)
- 3 muna
- 80 g tumedat muscovado suhkrut
Kate:
- 200 ml vahukoort
- 300 g kirsse (külmutatud)
- 1 sl ekstrapeent suhkrut
Purusta küpsised ja šokolaad köögikombainis peeneks. Sulata või ja sega see küpsisepuru hulka. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. Aseta vorm külmkappi tahenema. Pane ahi 180-kraadile soojenema.
Sulata või ja šokolaad paksupõhjalises potis ning pidevalt segades. Lase segul veidi jahtuda. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega šokolaad munade juurde. Lisa hapukoor ja vala segu koogipõhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase koogil vormis jahtuda.
Vahusta koor suhkruga ja sega juurde kirsid (kui kasutad külmutatud kirsse, nõruta vedelik). Tõsta segu koogile ja haki peale šokolaadi.