Metspähkli-tähtaniisitort meekreemiga

Biskviit metspähklite ja tähtaniisiga:

  • 225 g nisujahu
  • 250 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl meresoola
  • näputäis jahvatatud tähtaniisi
  • 150 g jahvatatud metspähkleid (kooritud)
  • 225 g võid (toasooja)
  • 250 g hapukoort
  • 3 muna (toasoojad)
Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kausis hapukoor ja munad ning pane kõrvale. Teises, suuremas kausis sega kõik kuivained korralikult läbi. Lisa või ja mikserda ühtlaseks massiks. Nüüd lisa hapukoore-munasegu. Mikserda hästi läbi. Vala ümmargusse, küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Küpseta umbes 50-60 minutit. Katsu valmidust hambatikuga. Kui tiku külge jääb tainast, küpseta veel 10 minutit. Jahuta toatemperatuurini ja lõika kolmeks.

Mascarpone-meekreem:

  • 350 ml vahukoort
  • 100 g suhkrut
  • näputäis kaneeli
  • 400 g mascarpone‘t
  • 2-3 sl mett
  • 70 g meelikööri
  • 2 želatiinilehte + 100 ml vahukoort
Aseta želatiinilehed külma vette likku. Mikserda vahukoor suhkru, kaneeli ja mascarpone‘ga tugevaks, kohevaks kreemiks. Kuumuta kastrulis 100 ml vahukoort keemiseni. Võta tulelt ja lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed, mesi ja liköör. Sega korralikult läbi ja nirista kreemi hulka pidevalt mikserdades. Jaga kreem kolmeks osaks.

Tordi ehitamine ja kaunistamine:

12 piparkooki
Pane tort kokku puhtasse koogivormi. Aseta alumine biskviit vormi ja selle peale määri üks osa kreemi. Nüüd teine biskviit, kreem ja viimane biskviit. Jahuta tunnike külmkapis. Aseta viimane osa kreemi ka külmikusse, et see veidi tahkemaks muutuks. Võta tunni pärast külmkapist, eemalda vorm ja määri peale ja äärtele viimane osa kreemi. Kaunista küljed piparkookidega. Jahuta veel mõni tund külmas. Serveeri!