Marmorkook kõrvitsaga
- 250 g tumedat šokolaadi
- 250 g võid
- 2 sl piima
- 150 g tumedat muscovado‘t
- 6 muna
- 6 sl nisujahu
- 600 g toorjuustu
- 500 g kõrvitsapüreed
- 2 tl vanillisuhkrut
- 150 g heledat muscovado‘t
- 4 muna
- serveerimiseks kõrvitsaseemneid
Valmista esmalt kõrvitsapüree ja tõsta toorjuust toatemperatuurile ootele. Lõika kõrvits viiludeks. Eemalda seemned ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Eemalda koor ja püreesta saumikseriga.
Haki šokolaad ja tükelda või. Sulata šokolaad ja või paksupõhjalises kastrulis pidevalt segades. Sega juurde suhkur, lisa ükshaaval munad. Sõelu juurde jahu, sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vispelda toasoe toorjuust suhkru ja kõrvitsapüreega ühtlaseks, lisa ükshaaval munad. NB! kõik komponendid peavad olema ühtlase temperatuuriga, parim on toasoe. Sega juurde vanillisuhkur. Vala segu šokolaadisegu peale. Sega kahvli abil tainad triibuliseks. Puista üle kõrvitsaseemnetega.
Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda ja hoia paar tundi külmas. Lõika kook ruutudeks.