Vaarika-šokolaadikoogikesed
12 tk
Šokolaadibiskviit:
- 150 g jahu
- 20 g kakaod
- 240 g munavalget (umbes 6-8 tk olenevalt muna suurusest)
- 180 g suhkrut
- 120 g munakollast (umbes 2 tk)
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu jahu ja kakao kaussi. Vahusta eraldi kausis munavalge ning lisa vahustamise käigus vähehaaval suhkur. Kui munavalge on muutunud tugevaks ja läikivaks vahuks, lisa munakollane ja vahusta veel umbes 5 sekundit. Lisa jahu ja kakao segu ning sega ettevaatlikult spaatli abil alt üles tõstetega ühtlaseks. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta umbes 10 min.
Vaarikasiirup:
- 100 g vaarikaid
- 1 sl sidrunimahla
- 50 ml heledat suhkrusiirupit
Sega komponendid omavahel ja tõsta kõrvale.
Šokolaadivaht:
- 2,5 tk (2,5 x 2 g) želatiinilehte
- 40 g suhkrut
- 10 g vedelat glükoosi
- 15 g vett
- 50 g munakollast (umbes 2tk)
- 175 g tumedat šokolaadi (75% kakaosisaldusega)
- 350 g vahukoort (35%)
Paisuta želatiin väheses külmas vees ja pigista üleliigne vesi välja. Vahusta munakollased. Kuumuta suhkur, glükoos ja vesi 118 kraadini. Lisa segu munakollasele, vahusta, kuni jahtub. Kuumuta vesivannil 30 g vahukoort, lisa tükeldatud šokolaad, lase sulada ja sega ühtlaseks. Vahusta ülejäänud vahukoor. Vala sulanud šokolaad paisutataud želatiinile. Lase veidi jahtuda. Sega juurde 100 g vahustatud koort. Lisa munasegu, sega ühtlaseks, lisa ülejäänud vahukoor.
Glasuur:
- 4 tk (4 x 2 g) želatiinilehte
- 120 g vahukoort
- 120 g suhkrut
- 100 ml vett
- 60 g kakaod
Paisuta želatiinilehed väheses külmas vees ja pigista üleliigne vesi välja. Kuumuta ülejäänud komponendid, keeda 3 min. Võta pott tulelt, lisa želatiinilehed ja sega ühtlaseks. Jahuta sobiva konsistentsini.
Kookide kokkupanek:
Täida ¼ silikoonvormist šokolaadivahuga. Lõika biskviidist vormi suurusega sobivad kettad -üks veidi väiksem ja teine sama suur kui silikoonvormi põhi. Pane väiksem biskviidirõngas šokolaadivahu peale. Niisuta vaarikasiirupiga, lisa vaarikad ning kata veelkord šokolaadivahu kihiga. Määri suuremale biskviidirõngale šokolaadi ning pane rõngas (šokolaadine pool vastu šokolaadivahtu) koogi põhjaks. Täida sarnaselt ka kõik ülejäänud vormikesed. Tõsta sügavkülma ja jahuta umbes 30 min. Võta koogid vormist välja ja aseta restile. Vala üle glasuuriga ning lase veidi taheneda. Kaunista meelepäraselt.