Maasikatiramisu Limoncello likööriga
6 portsjonit (vaja läheb 6 madalat klaasi või kokteiliklaasi)
- 24 Savoiardi küpsist
- 350 g maasikaid
- 250 g mascarpone’t
- 3 munakollast
- 12 cl likööri Limoncello
- 150 ml vett
- 2 sidrunit
- 50 g suhkrut
- 110 g tuhksuhkrut
- piparmündilehti
Marinaad maasikatele:
Marineeri väikeseks tükeldatud maasikad 2 cl Limoncello, 10–20 g tuhksuhkru ja ühe sidruni mahlaga, millele on riivitud lisaks sidrunikoort.
Mascarpone-kreem:
Vahusta munakollased 100 g tuhksuhkruga. Seejärel sega vahustatud munakollased mascarpone’ga ning lisa 4 cl Limoncellot.
Küpsiste ettevalmistamine:
Sega 50 g suhkrut sooja veega ning lisa 6 cl Limoncellot, mõni piparmündileht, ühe sidruni mahl ja riivitud koor. Seejärel niisuta küpsiseid saadud seguga ning asetada igasse klaasi püstiselt 4 küpsist.
Seejärel lisa mascarpone-segu ja selle peale marineeritud maasikad. Korda kihtide ladumist veel korra. Kata toidukilega ja pane paariks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunista värskete maasikaviiludega.