Kergelt marineeritud siig, mahe jogurt, sinepimajonees ja mädarõikalumi
- siiafileed
- vett
- soola
- ekstrapeent valget suhkrut
- tilli
Puhasta filee luudest ja lõika pooleks. Eemalda ühelt fileetükilt nahk. Marinaadiks maitsesta külm vesi soola ja suhkruga, pane siiafileed vette ja hoia seal 20 minutit. Võta välja ja kuivata majapidamispaberiga. Haki till peeneks, pane ühele fileepoolele tilli ja aseta teine fileetükk selle peale. Rulli kalad toidukile abil tihedaks rulliks. Torka kala sisse termomeeter ja pane kala 20 minutiks ahju 57 kraadi juurde küpsema, jälgides, et kala sisemine temperatuur ei tohi tõusta üle 37 kraadi.
Sinepimajonees
- munakollast
- sinepit
- sinepiseemnetega teralist sinepit
- ekstrapeent valget suhkrut
- äädikat
- õli
- soola
Sega munakollased, sinep, sool, suhkur ja äädikas omavahel. Sega hästi läbi ning hakka peene joana juurde valama õli, samal ajal hoolega vispeldades.
Mädarõikalumi
- piima
- mädarõikast pressitud mahla
- soola
- suhkrut
Sega mädarõika mahl piima sisse, maitsesta soola ja suhkruga ning külmuta. Serveerimiseks nõruta jogurt, haki redis, kurk ja õun, viimasele pigista kohe peale ka sidrunimahla. Aseta kala taldrikule, serveeri koos hakitud redise, kurgi ja õunaga. Kaunista maitserohelisega ja puista juurde siiamarja.