Porgand & tursk

  • tursafileed
  • võid
  • soola
  • porgandit
Prae tursafileed võiga kastes 80% ühelt poolt, keskelt jäta pisut tooreks. Prae koorimata porgandeid madalal kuumusel võis, kasta samal ajal pidevalt võiga.

Porgandipüree

  • võid
  • porgandeid
  • soola
  • koort
Rösti porgandeid rohke võiga, lastes neil kergelt pruunistuda (20–60 min). Püreesta.

Fermenteeritud porgandid

  • porgandid
  • sool
Pressi porganditest mahl ja lisa 2,5% soola. Pane mahl purkidesse ja lase toatemperatuuril nädal aega seista (kuni on piisavalt hapnenud). Tükelda porgandid ja pane mahla sisse, tõsta purk külmkappi.

Kaste

Pruunista või, lisa sool ja porgandimahl. Serveeri ahjus röstitud tatrateradega.