Vürtsikas kõrvitsasupp 

6–8 sööjale

  • 1 kg kõrvitsat
  • 3–4 kartulit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl õli
  • u 2–3 cm jupp ingverit
  • 0,5 tšillikauna
  • 500 ml vett
  • 500 ml kookospiima
  • 1 sl suhkrut 
  • soola-pipart
  • serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja palsamiäädikat
Tükelda kõrvits ja kartulid, haki sibul. Kuumuta potis õli ja hauta sibul klaasjaks. Lisa purustatud küüslauguküüned, tükeldatud ingver ja tšillikaun ning prae kergelt läbi. Lisa kõrvitsa- ja kartulikuubikud ning 1–2 klaasi vett. Hauta, kuni kõrvits ja kartul on pehmed, vajadusel lisa vett. Kui kõrvits on pehme, püreesta supp saumikseriga, lisades osade kaupa juurde kookospiima. Maitsesta veidikese suhkru, soola ja pipraga. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja palsamiäädikaga, kõrvale paku krõbedat saia.