Vietnamipärane võileib seafilee ja marineeritud porgandi-redisesalatiga
- 2 pikka prantsuse saia
- 500 g sea sisefileed
- suur punt koriandrit
- 2 väikest kurki, pikkupidi viilutatud
- 1 punane tšillipipar
Marinaad lihale:
- 1 punane sibul
- 3 sidrunheina vart
- 2,5 sl tumedat muscovado suhkrut
- 1 sl seesamiõli
- 1 sl rapsiõli
- 2 sl sojakastet
- 4 sl kalakastet
Marineeritud porgandi-redisesalat:
- 200 g porgandit
- 200 g valget redist e daikoni
- 2 tl soola
- 1 tl + 1 dl pruuni roosuhkrut
- 1 dl riisiäädikat
- 1 dl sooja vett
Tšillimajonees:
- 3 sl majoneesi
- 1 sl Sriracha kastet
- sorts laimimahla
Eemalda sisefileelt kelmed ja lõika liha u 1 cm paksusteks viiludeks.
Marinaadiks haki sibul, küüslauk ja sidrunheina valge osa. Sega kokku suhkur, õlid, soja- ja kalakaste. Vala kõik koostisained kokku ja sega läbi. Lase kümkapis seista vähemalt kaks tundi või üleöö.
Salati valmistamiseks koori redis ja porgand ning lõika neist õhukesed ribad. Abiks on näiteks julienne’i lõikur või köögiviljakoorija. Sega juurde sool ja 1 tl suhkrut ning lase segul 30 minutit seista. Seejärel pigista köögiviljadest liigne vesi ja pane need 0,5 l purki. Sega ülejäänud suhkur ja äädikas sooja veega ning vala köögiviljadele. Lase salatil seista vähemalt tund enne kasutamist. Järelejäänud salat säilib külmkapis nii veel mitu nädalat.
Grilli sealihaviile minut kuni kaks kummalki poolt. Lõika saiad pikkupidi pooleks.
Sega koostisainetest tšillimajonees ning määri sellega saiapooled. Puista alumisele poolikule uhkelt koriandrit, aseta peale kurgiviilud, siis liha, porgandi-redisesalat ning tšilliviilud. Aseta peale teine saiapool ning lõika meelepärasteks juppideks.