Veisetartar

Tartar:

  • 100 g veiseliha
  • 30 g lendkalamarja
  • 10 g sibulat tilli
  • 1 munakollane
  • sool, pipar
  • Worchesteri kaste
Haki veiseliha, sibul ja till väikesteks kuubikuteks. Lisa ülejäänud ained ja sega korralikult läbi. Maitsesta ja serveeri.

Kaste:

  • 2 munakollast
  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 1 sl õunaäädikat
  • sool, pipar,
  • suhkur
  • estragoni
  • 300 g rapsiõli
  • 100 g kõrvitsaseemneõli
Aseta termomikserisse munakollane, sinep, maitseained ja äädikas. Pidevalt segades lisa peene joana rapsiõli, kuni mass muutub paksuks. Lisa estragon ja kõrvitsaseemneõli ja mikserda täiskiirusel 15 sekundit. Suru mass läbi tiheda sõela ja serveeri.

Muna:

  • munakollast
  • soola
Eralda munakollased, maitsesta soolaga, mikserda nuimikseriga läbi, suru läbi sõela ja vakumeeri mass. Küpseta sous vide’s 63 kraadi juures 1,5-2 h. Jahuta ja serveeri.

Mustjuur:

  • mustjuurt
  • porrulauku
  • soola
Koori mustjuur, vakumeeri ja küpseta sous vide’s 83,9 kraadi juures 45-60 min. Seejärel pruunista mustjuur selitatud võis, enne serveerimist veereta mustjuur porru tuhaga ühtlaselt kokku.