Värsked kevadrullid

2-le

  • 10 riisipaberilehte
  • klaas sooja vett
  • 1 porgand
  • pool värsket kurki
  • värskeid koriandrilehti või värsket münti või basiilikut
  • 10 vart rohelist sibulat või murulauku
Soovi korral võib lisada suitsutatud või küpsetatud linnuliha või kooritud ja keedetud krevette.

Kaste kevadrullide dippimiseks:

  • 2 sl kalakastet
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • maitse järgi hakitud värsket tšillit
  • 2 sl pruuni roosuhkrut
  • 1 sl kuuma vett
  • 1 sl sojakastet
  • 2 sl laimimahla
  • värsket koriandrit
Sega suhkur esmalt kuuma veega ja lase suhkrul lahustuda. Lisa ülejäänud ained. Tšillit lisa enda maitsele sobivas koguses. Maitsed timmi hapu-soolase-terava-magusa juurde lisamisega just endale sobivaks. Haki ja lisa mõned koriandrilehed. Vala kaste serveerimiskaussi.
Haki porgand ja kurk peenikesteks tikkudeks. Lõika roheline sibul või murulauk sama pikkadeks ribadeks. Pane kõik vajalik lauale valmis, lõigutud köögiviljad kaussidesse ja krevetid või linnuliha eraldi anumasse. Säti lauale ka lai anum sooja veega, mis on piisavalt suur, et mahutada terve riisipaber.
Kasta riisipaber üleni sooja vette. Tõsta paber välja ja raputa üleliigne vesi maha. Säti riisipaber sirgelt, ilma kortsudeta, lõikelauale. Lao riisipaberi endapoolse külje keskele kevadrullide sisu. Kõigepealt pane alumiseks kihiks ürdilehed, nende peale tõsta kurk, porgand ja roheline sibul. Lisa linnuliha tükk või paar krevetti. Pane täidist umbes paari sõrme jämeduselt, ära täidisega üle pinguta, muidu ei ole kopsakat kevadrulli mugav süüa.
Alusta kokkurullimist nii, et tõstad endapoolse riisipaberi osa täidise peale ja surud tihedalt ümber täidise. Oluline on, et riisipaber oleks täidise ümber rullitud üsna tihedalt, siis on seda hiljem mugav süüa. Tõsta riisipaberi ääred ka täidise peale ja keera rull lõpuni kinni.
Serveeri kohe koos kastmega.