Vaarika-kohupiimakook šokolaadipõhjal
Põhi
- 30 g võid
- 100 g tumedat šokolaadi
- 4 sl tumedat muscova tdo suhkrut
- 1 muna
- 60 g riisijahu
- 60 g mandlijahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Tükelda või ja šokolaad, aseta koos kausiga vesivannile ja lase sulada. Lisa suhkur, sega ühtlaseks ja lase paar minutit jahtuda. Sega hulka muna, seejärel omavahel segatud kuivained.
Suru tainas (vajadusel tee seda jahu kätele puistates) 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse ümmargusse koogivormi, mille põhjas on küpsetuspaber. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Võta vorm ahjust, lase jahtuda ning valmista seejärel täidis.
Täidis
- 8 želatiinilehte
- 400 g vaarikaid
- 400 g (1 purk) suhkruga kondenspiima
- 400 g (2 pakki) maitsestamata kohupiima
Kaunistamiseks
- vaarikaid
- šokolaadi
Aseta želatiinilehed viieks minutiks külma vette. Pigista seejärel kuivaks.
Püreesta vaarikad (kui kasutad külmutatud marju, siis sulata need enne) köögikombainis või saumikseriga ja sega läbi kondenspiimaga. Soojenda kastrulis 1-2 dl vaarikasegu ja lahusta selles leotatud želatiinilehed. Vala segu kastrulist peene joana ülejäänud vaarika-kondenspiimamassi sisse samal ajal korralikult segades (võid kasutada visplit). Viimasena sega hulka kohupiim.
Vala vaarika-kohupiimamass vormi koogipõhjale ja hoia vähemalt 4 h külmkapis. Serveerimisel puista peale veel marju ja tõmba noaga šokolaadilaaste.