Troopikahõnguline jõhvikakeeks

Vaja läheb:

  • 100 g heledat muscovado suhkrut
  • 150 g peene jahvatusega toortatrajahu
  • 150 g peene jahvatusega täisteranisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 150 g vedelat kookosrasva
  • 3 muna
  • 2 hästi küpset banaani
  • 20 g (0,5 dl) kookoshelbeid
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 150 g jõhvikaid
  • poolest apelsinist pressitud mahl ja riivitud koor

Sega omavahel suhkur, jahud, küpsetuspulber ja sool. Vala hulka kookosrasv ja lahtilöödud munad ning sega läbi. Püreesta banaanid ja lisa segule. Sega hulka ka kookoshelbed, eelnevalt hakitud Kreeka pähklid, apelsinimahl ja -koor. Lõpuks lisa tainasse jõhvikad ja sega ettevaatlikult läbi.

Määri keeksivorm kookosrasvaga ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Lase vormis veidi jahtuda, seejärel eemalda vormist ja sõelu peale tuhksuhkur.