Toorjuustuga täidetud kalkunifilee suitsujuustupüree, rosmariini-jõhvika kastme ja hurmaakompotiga

Peekonipuru:

  • 100 g suitsupeekonit
  • 5 g rosmariini
  • 10 g küüslauku
Pane peekon, rosmariin ja küüslauk pannile ning kuumuta, kuni kogu rasv on peekonist eraldunud ning peekon ise muutunud pruuniks. Tõsta peekon sõela peale nõrguma, et rasv tilguks välja. Küüslauku kasuta kalkuni täidises.
  • 200 g kalkunifileed
  • 50 g toorjuustu (Philadelphia)
  • 15 g kuivatatud jõhvikaid
  • 20 g kuivatatud aprikoose
  • 5 g murulauku
  • soola
  • musta pipart
  • küüslauku, mis jäi üle peekoni praadimisest
  • praadimiseks võid
Vasarda liha õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku kõik toorained. Tõsta lusikaga täidis lihatükile, keera kalkuniliha rulli. Prae pannil võis pruuniks. Küpseta 180-kraadises ahjus lõpuni, u 6-10 min.

Kaste:

  • kasuta suitsupeekoni praadimisest saadud rasva
  • 5 g rosmariini
  • 60 g šalottsibulat
  • 100 g külmutatud jõhvikaid
  • 10 g heledat muscovado suhkrut 
  • 20 g võid
  • 20 ml konjakit
  • 200 ml jõhvikamahla
  • soola
Kuumuta pannil peekonirasv, rosmariin ja sibul. Lisa jõhvikad, konjak ja jõhvikamahl ning hauta, kuni marjad lähevad pehmeks. Lõpus lisa või ja sool ning sega korralikult, et või seguneks kastmega.

Suitsujuustupüree:

  • 60 g suitsujuustu
  • 15 g võid
  • 170 g kartulit
  • 100 ml piima
  • soola
Keeda kartulid. Kuumuta piim ning pidevalt segades lisa või ja suitsujuust. Lisa keedetud kartulid ja püreesta segu saumikseriga.

Hurmaakompott:

  • 160 g hurmaad
  • 300 ml apelsinimahla (värskelt pressitud)
  • 5 g tšillit
  • soola
  • 5 g pohli
Koori hurmaa ning lõika kuubikuteks. Pressi apelsinist mahl ning lisa mahla sisse tšilli ja natuke soola. Lisa tükeldatud hurmaa mahla sisse ning lase tunnike marinaadis seista.