Tomatine anšoovisepirukas

  • 3 lehte pärmilehttainast võiga
  • 2 sl õli
  • 1 sibul
  • 1 fenkol
  • 3 küünt küüslauku
  • 400 ml purk tomatikonservi
  • soola
  • pipart
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tk 80 g karpi anšooviseid
  • 10 tumeat oliivi (kivid eemaldatud)

Tõsta lehttainas sulama. Haki sibul, fenkol ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja hauta selles sibul ja fenkol pehmeks. Lisa tomatikonserv ja küüslauk. Lase pannil veidi kokku keeda ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Tõsta taina lehed lahtikäiva põhjaga kandilisse pirukavormi kõrvuti ja suru vahekohad kergelt kokku. Vala tomatisegu vormi ja aseta peale diagonaalis ühtlaste vahedega anšoovisetriibud ja korda samamoodi vastupidises suunas, nii et saad pirukale väikesed rombid. Iga rombi keskele säti üks oliiv. Lase tainal 10-15 minutit vormis kerkida ja tõsta eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju. Küpseta 25 minutit.
Paku koos värske salatiga.