Tomatileemega külm kalsupp
Tomatileem
u 1,5 l
- 2 kg kodumaiseid tomateid
- 100 ml valget veini
- 100 ml head oliiviõli
- 3 šalottsibulat
- 3 – 6 küüslauguküünt
- 1 väiksem punt koriandrit ja basiilikut
- maitseks soola ja pipart
- 1 sl suhkrut
- 500 ml mineraalvett
Blenderda kõik ained valge veiniga, lisa õliiviõli ja lõpuks mineraalvesi. Pane mitmekordse marliga kaetud sõelale ööpäevaks nõrguma. Kui vedelik jääb hägune, nõruta läbi puhta marli veelkord.
Paku külmalt näiteks kalasupina
Soolalõhe
- 400 g lõhefileed
- 1 sl meresoola
- 1/2 sl suhkrut
Eemalda luud pinsettidega. Sega sool ja suhkur omavahel ja määri kalale. Tõsta kala karpi ja hoia üleöö külmkapis.
Supi kokkupanek
- 1, 5 l tomatileent
- 400 g soolakala
- 2 lühikest kurki
- 4-5 kirsstomatit
- tilli
- kalamarja(soovi korral)
Viiluta soolakala suupärasteks tükkideks. Vala peale tomatileem ja lisa tükeldatud tomatid ja kurgid. Kaunista hakitud tilli ja kalmarjaga.