Tibud kookosriisiga

  • 2 maisikana tibu või üks suurem kana
  • 500 ml vett
  • 60 ml kalakastet
  • 45 g pruuni roosuhkrut
  • 60 ml laimimahla

Kookosriis

  • 65 g riisi
  • 250 ml vett
  • 1 sidrunheinavars (valge osa)
  • 2 cm pikkune jupp värsket ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • peotäis koriandrilehti
  • 2 kahvrilaimilehte (kuivatatud)
  • 60 g kookoshelbeid
Pane ahi soojenema 180 kraadile. Vala vesi, kalakaste ja suhkur potti, kuumuta ning sega, kuni suhkur on sulanud. Vala vedelik ahjuvormi ja pane kana(d), rind allapoole, vormi ning küpseta ahjus 30 minutit, kastes kana paar korda küpsemise ajal vedelikuga. Pööra kana ringi ja küpseta veel 30 minutit ning kasta jälle paar korda vedelikuga. Küpsetamise lõpus keera kuumus 250 kraadi peale ja lase umbes 5-7 minutit kanal küpseda, kuni nahk muutub kuldseks. Võta vorm ahjust ja vala laimimahl kanale.
Kana küpsemise ajal valmista riis. Loputa riis ja pane koos veega potti, lase keema ja alanda kuumust, keeda tasasel tulel, kuni riis on pehme ja vesi aurustunud. Riisi keemise ajal pane väiksemaks lõigatud sidrunheinavarre tükid väikesesse purustajasse, lisa küüslauguküüned, ingver, koriander ja laimilehed. Purusta segu ühtlaseks. Pane riis kaussi ja sega juurde sidruheinasegu ning kookosehelbed.
Serveeri riis ja kana koos, juurde paku aurutataud köögivilju.