Taneli tige tomat

5 tšillit (kindlasti harilik tšilli, jalapeno ja habanero)

  • 5 suurt tomatit
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl soola
  • 1 sl veiniäädikat
  • 1 tl mett
Haki tšillid koos seemnetega, pane 100 g veega potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase tšillil tasasel tulel keeda 3 tundi. Sega aeg-ajalt. Vajadusel lisa vett. Koori tomatid ja haki hooletult potti. Kuumuta edasi, et aurutada välja võimalikult palju vett. Kui segu on pehme ja toore tomati lõhn kadunud, lisa maitseained, kuumuta veel 10 minutit ja purusta blendris. Vala segu tagasi potti ja kuumuta edasi aeglasel tulel, kuni vedelikku vähemaks jääb.  Keetmise lõpus sega sisse äädikas ja villi segu purkidesse või pudelitesse.