Suviselt lihtne vaarika-šokolaadikook

  • 160 g võid
  • 100 g valget šokolaadi
  • 200 g suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 200 g jahu
  • näpuotsatäis soola
  • 1 sl konjakit või brändit või külma kanget kohvi
  • 150-200 g vaarikaid vm marju (nt mustikaid, tikreid, kirsse, sõstraid)
  • paar peotäit mandlilaaste

Tükelda või ja šokolaad, aseta paksupõhjalisse kastrulisse või kausiga vesivannile ning lase sulada. Sega ühtlaseks ja jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sõelutud jahu, sool ja alkohol või kohv, seejärel või-šokolaadisegu ning sega ühtlaseks. Vala tainas u 20×25 cm neljakandilisse vormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Puista peale vaarikad ja mandlilaastud ning küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni kook on tahenenud ja pealt kuldpruuniks muutunud.

Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks.