Suviselt kerge burrata-maasika salat
Salat:
- 65-100 g (1 pakk) rukolat, põldsalatit, spinatit vm meelepärast rohelist
- 2 keskmist tomatit
- peotäis või kaks maasikaid
- 10 g piiniapähkleid
- 2 burrata’t
- värskelt jahvatatud musta pipart
Kaste:
- 2 sl palsamiäädikat
- 4 sl extra virgin oliiviõli
- 2 sl suhkruroosiirupit või muscovado siirupit
- 0,5 tl soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
Pese põld-võõrkapsas vm roheline, rebi lehti soovi korral väiksemaks, et oleks lihtsam süüa. Tõsta kaussi. Tükelda tomat ja maasikad suupärasteks tükkideks. Rösti piiniapähklid kuival pannil kuldpruuniks. Sega kastmeained omavahel ja vala pool kastmest kaussi salatilehtedele. Sega läbi, lisa tomat ja maasikad ning sega uuesti kergelt läbi. Jaota salat kahe taldriku vahel, aseta kummalegi portsule üks burrata-pall, jahvata peale musta pipart, puista piiniapähklid ja nirista ülejäänud kaste.
Naudi kohe röstitud või krõbeda koorikuga saia ja külma valge või roosa veiniga.