Supp Tom Yum

  • 1 l kala- või kanapuljongit
  • 2 sidrunheinavart või 2 sl kuivatatud sidrunheina
  • 4 cm kuivatatud galangalijuurt või 2 cm pikkune ingverijupp
  • 4-5 kahvrilaimi lehte (kuivatatud)
  • 3 väikest šalottsibulat
  • peotäis kirsstomateid
  • peotäis austerservikuid või šampinjone
  • 400 g tiigerkrevette
  • 4 sl vahukoort
  • 2 sl punast tšillipastat
  • 1 sl pruuni roosuhkrut
  • 2 tl kalakastet
  • 3 laimi mahl
  • 1 väike tšilli
  • serveerimiseks värsket koriandrit ja jasmiiniriisi
Kui kasutad kuivatatud sidrunheina ja galangalijuurt, leota neid kõigepealt väheses soojas vees. Värske sidrunhein purusta noaseljaga ja haki peeneks (haki ka ingver, kui kasutad.) Haki sibul, tšilli, seened. Koori krevetid. Lõika laimid sektoriteks.
Lase puljong keema tõusta. Lisa galangal või ingver, sidrunhein, sektoriteks lõigatud sibulad. Keeda paar minutit. Lisa tomatid ja rootsudest puhastatud laimilehed. Keeda veel veidi. Lisa tšillipasta, sega ja lase uuesti keema tõusta. Maitsesta suhkru, kalakastme ja laimimahlaga. Lisa koor ja sega. Lõpuks lisa krevetid ja seened ja tõsta kohe tulelt.
Maitse, kas supp on piisavalt magus, soolane, hapukas ja kreemine. Vajadusel timmi maitset ja lisa hakitud tšilli. Serveerimisel puista peale hakitud koriandrit ja paku juurde aurutatud riisi.