Suhkruroosiirupis ja õunaäädikas haudunud seakülg ahjuaedviljadega

Soojenda ahi 180 kraadini. Pane sealiha, nahk allpool, kõrgete äärtega ahjupotti koos sektoriteks lõigatud sibula, pooleks lõigatud koorimata küüslaugu, tüümiani, siirupi, äädika ja pruuni suhkruga. Jahvata peale soola ja musta piprart ning pane potile kaas peale. Küpseta ahjus 2 h, keera siis liha nahapool üles ning rösti veel umbes pool tundi, kuni liha on pehme ja kleepuv. Serveeri ahjus küpsetatud juurviljadega ja tõsta peale küpsetusvedelikku. Ahjujuurikad 1 väiksem peet 1 väike kaalikas 3 suurt porgandit 5 küüslauguküünt värsket või kuivatatud tüümiani või punet u 2 sl oliiviõli või pardi-, hane- või searasva värskelt jahvatatud musta pipart ja soola 1–2 sl suhkruroosiirupit. Koori aedviljad ja lõika meelepärasteks tükkideks. Koori küüslauguküüned, lõika pooleks, eralda süda ja suru noaga lapiti puruks. Pane kõik aedviljad ahjupotti või -vormi, lisa kas tüümianioksad või kuivatatud tüümian või pune, jahvata peale musta pipart ja meresoola ning tilguta üle oliiviõliga või lisa rasva ja sega läbi (rasvaine asemel võid kasutada ka liha küpsetamisvedelikku). Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 45 minutit või rohkem, kuni aedviljad on sinu jaoks parajajalt pehmed. Sega aeg-ajalt aedvilju, et need ühtlaselt küpseks. Ahjust välja võetud juurikatele tilguta peale suhkruroosiirupit ja sega läbi.