Sügise pärlid
Võistlustöö S.Pellegrino Young Chef konkursi Põhja-Euroopa finaalvõistlusele
Kokavõistlused on aastatega keerukaks kujunenud. Need tehakse reegline väga valitud ja hinnalistest toorainetest. Võistlustöö autor leiab, et ka igapäevastest toorainetest saab välja võluda ebareaalselt head maitsed. Tema võistlustöö peategelased on kana, kapsas ja õun, ehk sügisese köögi pärlid, nagu ta neid ise hellitavalt kutsub.
Muidugi on nisugune roog päris keeruline ja koduste vahendite ning oskustega seda järgi ei tee. Helena võistlustöö üheks suureks maitseüllatajaks on marineeritud sibul.
Marinaad sibulatele
- 200-300 ml vett
- 1,5 dl tumedat suhkrusiirupit
- 80 ml õunaäädikat
- soola
- musta pipart
- loorberit
- tüümianit
Sega kokku kõik marinaadi ained. Koori sibulad ja aseta terved sibulad marinaadi. Hoia marinaadis üle öö.
marineeritud sibulad sobivad kanatoitude juurde.
Marinaadi sobib kasutada ka kastmeks salatitele.