Sojamunad

5 keedetud ja kooritud muna

Marinaad

  • 300 ml vett
  • 1 sl suhkrut
  • 150 ml sojakastet
  • 1 sl riisiäädikat või või valge veini äädikat või õunaäädikat
  • 2 sl mirinit (kui pole, võib välja jätta)
  •  2 tähtaniisi, 4 nelgitera, pool kaneelipulka, 1 hakitud tšillikaun, 2 katki vajutatud küüslauguküünt  või 1 sl Hiina 5-vürtsi segu
  • serveerimiseks rohelist sibulat ja seesamiseemneid

Pane vesi, suhkur, sojakaste, riisiäädikas, mirin (kui kasutad) ja kõik maitseianed potti. Kuumuta keemiseni, segades, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta munad kaussi või purki ja vala marinaad peale. Lase toatemperatuuril seista, kuni marinaad on jahtunud ja tõsta siis külmkappi.
Marineeri 3 tunnist kuni 24 tunnini. Edasi muutuvad munad juba liiga soolaseks, nii et söö enne ära või tõsta marinaadist välja ja hoia külmkapis karbis kuni 3-5 päeva.