Šoklaadikook
1 väike muskaatkõrvits (u 600 g)
200 g tumedat šokolaadi
2 sl tumedat muscovado suhkrut
30 ml konjakit(soovi korral)
Katteks
- 200 ml kookoskreemi
- 100 g tumedat šokolaadi
- 1 sl tumedat muscovado sukrut
Koori kõrvits juurviljakoorijaga. Lõika pooleks, eemalda seemned ja säsi. Haki kõrvitsa viljaliha kuubikuteks. Auruta kõrvits pehmeks või keeda väheses vees ja kurna. Haki šokolaad peeneks ja tõsta kuum kõrvits ning hakitud šokolaad kannmikserisse. Lisa suhkur ja konjak ja töötle ühtlaseks. Vala segu 20 cm läbimõõduga, põhi küpsetuspaberiga kaetrud, lahtikäivasse koogivormi. Tõsta vorm külmkappi.
Valmista kate. Kuumuta kookoskreem koos tükeldatud šokolaadiga paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel pidevalt segades. Sega juurde suhkur. Kui šokolad on sulanud ja segu ühtlane, lase segul pisut jahtuda ja vala külmkapis vähemalt pool tundi tahenenud koogile katteks.
Jäta kook üle öö külmkappi. Kook muutub külmkapis seistes aina paremaks, võimalusel valmista see 2 päeva enne serveerimist.