Sojakastme- ja sinepimarinaad sealihale
Vaja läheb:
- 1,5 kg sea kaelakarbonaadi
- u 2,5 dl õli
- 0,75 dl sojakastet
- 0,75 dl valge veini äädikat
- 1 sl Demerara suhkrut
- 4 tl Põltsamaa sinepit
- 3 mugulsibulat
-
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- soovi korral maitserohelist (nt tilli ja/või peterselli)
Lõika kaelakarbonaad umbes 3×3 cm suurusteks tükkideks. Alternatiivina šašlõkitükkidele võib lõigata ristikiudu ka õhukesed viilud, mida saab grillresti vahel grillida. Pane lõigutud lihatükid klaas- või metallnõusse. Marinaadi kasutamisel ei ole soovitatav kasutada plastmassnõud, kuna happeline äädikas võib sellega reageerida.
Kalla lihatükkidele õli, veiniäädikas, sojakaste ja mudi lihatükid ühtlaselt läbi. Puista marinaadile ka Demerara suhkrut, musta pipart ja veidi soola (arvesta, et sojakaste on samuti soolane). Mõõda välja sinepi kogus ning kanna see ühtlaselt lihatükkidele ja mulju liha veelkord läbi. Viimasena lisa marinaadile lõigutud mugulsibulad ja soovi korral ka värsked ürdid.
Jäta marinaad seisma vähemalt paariks tunniks kuni üleöö. Kui soovid kiiremat tulemust, suurenda veiniäädika kogust, mis pehmendab ja annab lihale kergelt hapuka maitse.