Sidrunikook suviste marjadega

Põhi

  • 160 g jahu
  • 100 g külma võid
  • 50 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 sl piima

Aseta sõelutud jahu, suhkur, sool ja tükeldatud või köögikombaini ning töötle riivsaia meenutavaks puruks. Lisa piim ning töötle kiirelt ühtlaseks tainaks (kulub vaid mõni sekund). Tõsta tainas u 20X20 cm neljakandilisse vormi, mis on kaetud eelnevalt küpsetuspaberiga, ning vajuta supilusika tagumise küljega ühtlaseks.

Küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit kuni põhi on kuldpruun. Võta vorm ahjust ja alanda kuumus 180 kraadini.

Täidis

  • 4 toasooja muna
  • 280 g suhkrut
  • 4 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
  • 120 g jahu
  • 150 g vaarikaid, mustikaid, musti sõstraid vm meelepäraseid marju

Vahusta munad suhkru, sidrunimahla ja -koorega heledaks kohevaks vahuks, seejärel lisa edasi vahustades jahu. Laota segu eelküpsetatud põhjale ja puista peale u 100 g marju.

Küpseta ahjus 20-25 minutit kuni täidis on tahenenud. Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks. Kaunista ülejäänud marjadega. Hoia kooki külmkapis.