Sidrunikook

Põhi:

  • 80 g võid
  • 150 g Digestive küpsiseid
Purusta küpsised peeneks, sulata või. Sega küpsisepuru sulavõiga ja suru 23 cm koogivormi põhjale ja äärtele. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on krõbe ja kergelt pruunikas.

Kate:

  • 1 sidrun
  • 100 g + 3 sl suhkrut
  • 3 tl mett
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 3 muna
  • 2 munakollast
  • 100 g mandlijahu või nisujahu
  • 100 ml sidrunimahla (umbes 3 sidrunit)
  • soola

Lõika 1 sidrun paberõhukesteks viiludeks ja eemalda seemned. Pane sidruniviilud kaussi, raputa peale 3 sl suhkrut ja lisa mesi. Sega läbi ja jäta külmkappi vähemalt 3 tunniks seisma. Veel parem – marineeri sidrunit üle öö.

Sega  munad ja munakollased suhkruga. Riivi sidrunikoor, pigista sidrunitest mahl välja ning lisa munasegule. Lisa juurde jahu ja sega ühtlaseks. Vala segu eelküpsetataud põhjale ja lao peale marineeritud sidrunid. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus veel 30 minutit, kuni täidis on tahenenud. Jahuta ja hoia enne serveerimist paar tundi külmas.