Sibulapirukas

Tainas:

  • 125 g jahu
  • 25 g külma võid
  • 35 g searasva
  • 1 sl hakitud värsket tüümiani
  • 3–4 sl vett soola
Näpi või jahu ja hakitud tüümiani ning soolaga puruks, lisa külm vesi ja suru palliks. Mässi pall toidukilesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi.

Täidis:

  • 25 g võid
  • 1 sl pruuni roosuhkrut 
  • 2 sl paksemat palsamikreemi
  • 1 sl mustasõstramoosi
  • 2 suuremat sibulat
  • soola
  • pipart
  • 2 muna
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1–2 sl hakitud värsket tüümiani
  • 150 g Brie juustu
Täidise jaoks sulata pannil või, lisa suhkur, palsamikreem ja moos, kuumuta läbi. Pane juurde viilutatud sibulad ja hauta madalal tulel pehmeks, maitsesta soola-pipraga. Rulli tainas õhukeseks ja kata sellega 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed. Toesta ääred fooliumiga, torka põhjale kahvliga mõned augud ja küpseta 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni tainas on tahenenud. Eemalda foolium ja laota sibulasegu ühtlaselt põhjale. Lõika juust viiludeks ja laota pirukale. Klopi munad koore ja tüümiani ning veidikese soolaga lahti ning vala ettevalmistatud põhjale. Küpseta 170–180 kraadi juures u 25–30 minutit, kuni kooresegu on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.