Sekanjabin ehk Pärsia jahutav mündijook
Vaja läheb:
- 2 dl rafineerimata roosuhkrut
- 1 dl vett
- 50 ml valge veini äädikat
- suur peotäis värsket münti
- värsket koorimisnoaga ribastatud kurki
- jääd ja mineraalvett
Tõsta kastrulisse kogu suhkur koos 1 dl veega. Kuumuta segades vaiksel kuumusel, kuni suhkur on sulanud ja keeda siis veel umbes 10 minutit, kuni siirup veidi pakseneb. Lisa veiniäädikas ja keeda veel umbes 15-20 minutit. Kui vedelik on veest paksemaks muutunud, siis on siirup valmis. Liiga paksuks keenud siirup lahustub vees halvasti. Tõsta kastrul tulelt, sega siirupi sisse münt ja jahuta.
Jahtunud siirupist kurna välja münt ja sega siirup vee või õunamahlaga. Võid kasutada ka mullivett. Lisa joogi sisse kurgiribasid ja jääd ning serveeri kohe. Selle koguse siirupi peale peaks lisama umbes 8-10 dl vett sõltuvalt sellest, kui magusat jooki soovid.