Rabarberiga küpsetatud magus-hapu sealiha

4-le
  • 1 kg sea kõhutükki, kamar eemaldatud
  • 400 g rabarberit
  • 6 sl pruuni roosuhkrut
  • 4 sl sojakastet
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 värske punane tšilli, poolitatud ja seemned eemaldatud või pool kuivatatud tšillit
  • 1 tl Hiina viie vürtsi segu
  • 1 cm tükk värsket ingverit või pool tl kuivatatud ingveripulbrit
  • peotäis värsket hakitud koriandrit või 1 tl kuivatatud koriandripulbrit (võib ka välja jätta)
  • 1 sibul
Lõika sealiha 3-4 cm suurusteks kuubikuteks, tükelda rabarber samuti kuubikuteks. Riivi värske ingver ja tükelda sibul viiludeks. Soojenda ahi 180 kraadini. Pane kõik koostisained ahjuvormi, lisa kolmveerand klaasitäit vett ning sega läbi. Kata vorm pealt fooliumiga või kasuta küpsetuskotti ning pane see ahjuvormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes poolteist tundi või kuni liha on pehme. Et liha krõbedaks saada, võid seda ilma fooliumita mõne minuti grillida või praadida seda kiirelt pannil. Ära kastet ära viska – surista see saumikseriga ühtlaseks ning saad ülimalt maitseka kastme liha kõrvale. Serveeri näiteks värske salatiga.