Rabarberi Spritz

Rabarberi-apelsinisiirup

  • 350 g tükeldatud rabarberivarsi
  • 150 g suhkrut
  • 1 väike apelsin
  • 2,5 dl vett

Lisaks

  • jääd
  • Prosecco Rosé’d*
  • mullivett

Tõsta rabarberivarred, suhkur, sektoriteks lõigatud apelsin ja vesi potti. Aja keema ja lase kaane all madalal kuumusel 10 minutit podiseda. Tõsta pott pliidilt. Vala poti sisu marliga kaetud sõelale, mis on asetatud kausile. Lase paar tundi nõrguda. Seejärel pigista jahtunud massist läbi marli niipalju vedelikku välja, kui võimalik. Vala siirup pudelisse või purki ja lase külmkapis täielikult külmaks minna.
Täida pokaalid jääga. Vala klaasi siirupi ja vahuveini suhtega 1:1. Lisa pikendamiseks sorts mullivett. Sega ja kaunista soovi korral rabarberikoorte ja/või apelsiniviiludega .

*Kui soovid valmistada alkoholivaba kokteili, asenda Prosecco alkoholivaba alternatiiviga, hästi sobib näiteks Mull Null Barbara.