Rabarberi-apelsinimoos ingveriga

u 1,5 l

  • 1 kg tükeldatud rabarberivarsi
  • 2 keskmise suurusega apelsini
  • 2 cm suurune ingverijupp (20 g)
  • 600 g moosisuhkrut

Tõsta tükeldatud rabarberivarred potti. Pese apelsinid hästi hoolsalt kuuma vee ja švammiga puhtaks. Kuivata. Riivi apelsinidelt koor (ainult oranž osa, koorealune valge kiht on mõru). Lisa koor potti rabarberite juurde. Lõika apelsinid pooleks ja pressi välja mahl, lisa ka see potti. Jälgi, et apelsiniseemneid hulka ei lipsaks. Riivi ingverijuur ja lisa seegi.
Pane potile kuumus alla, sega sisu läbi ja kuumuta, kuni hakkab tõusma auru. Vala sekka moosisuhkur, sega läbi. Keeda ilma kaaneta u 20 minutit, kuni rabarber on pehme. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse , keera steriliseeritud kaaned peale.
Seistes läheb moos paksemaks, külmkapis hoides tardub lausa marmelaadiks.