Rabarber, rabarber, rabarber

4–6 portsu

Rabarberipüree

  • 2 kg rabarberit
  • 50 g vett

Rabarberikreem

  • 400 g vahukoort (mida värskem, seda parem)
  • 100 g suhkrut 
  • 200 g rabarberipüreed
  • 1 leht želatiini

Rabarberi-tuile 

  • 40 g sulavõid
  • 100 g suhkrut
  • 50 g rabarberipüreed
  • 60 g jahu

Rabarberikompott

  • 600 g rabarberipüreed
  • 250 g moosisuhkrut 
  • 100 g tumedat siirupit
  • 1 vaniljekaun
  • 250 g rabarberit, kooritud ja tükeldatud (lase vähese suhkruga seista)

Lisaks

  • münti
  • kuivatatud marju
Rabarberipüree jaoks lõika rabarberil otsad maha ja tükelda. Pane potti ja vala peale vesi. Kata pott kaanega ja jäta tasapisi hauduma, kuni rabarber pehme. Pressi läbi tiheda sõela. Jahuta saadud püree.
Rabarberikreemi jaoks lase vahukoor ja suhkur keema. Tõsta tulelt, lisa rabarberipüree ja paisutatud želatiin. Sega läbi ja lase peaaegu maha jahtuda. Sõelu läbi tiheda sõela ning vala vormi. Kreem peaks enne kasutamist ühe öö seisma.
Rabarberi-tuile valmistamiseks sulata või. Sega kokku sõelutud jahu ja suhkur. Lisa rabarberipüree ning viimasena sulavõi. Sega mass ühtlaseks. Pane külmikusse vähemalt tunniks tahenema. Tainast saab kasutada maksimaalselt 1 nädala. Küpsetamiseks soojenda ahi 180 kraadini. Tõmba tainas õhukese kihina silikoonile ja küpseta u 5 min. Enne plaadilt eemaldamist lase paar minutit jahtuda.
Rabarberikompoti jaoks pane potti rabarberipüree, suhkrud, siirup ja vanilje. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades, u 20–30 min. Lisa suhkrus seisnud rabarber ja kuumuta tasasel tulel u 5 min õrnalt segades. Jahuta kohe jäävannil, et rabarber üle ei küpseks.