Rabarber pruuni juustuga
Vaja läheb:
- 200 g rabarbereid
- 2 sl heledat muscovado suhkrut
- 100 g maitsestamata jogurtit
- 3 sl pähklijahu
- 1 tl kaneelisuhkrut
- 30 g võid
- 200 g pruuni juustu
- 100 ml koort või piima
Tükelda rabarber. Kui on peened noored varred, pole vaja koorida. Kata tükeldatud rabarberiga vormi või vormide põhjad. Sulata või ja sega suhkruga, lisa juurde pähklijahu ning jogurt. Sega ühtlaseks ja tõsta vormidesse rabarberi peale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit, kuni rabarber on pehme.
Järmisena riivi juust. Pane potti koor või piim ja lisa riivitud juust. Sega, kuni juust sulab ning lase pisut jahtuda. Vala juustusegu ahjust tulnud vormide peale ja lase pisut taheneda. Serveerimisel puista pinnale tüümiani.