(Punase) apelsini kook
Põhi
- 180 g Oreo küpsisedid
- 70 g tumedat šokolaadi või võid
Kreem
- 200 g Kreeka jogurtit
- 1 apelsinist pigistatud mahl
- 1 dl tarretisesuhkrut Multi
Kate
- 3-4 apelsini
- 1 dl apelsinidest pigistatud mahla
- 1/2 dl tarretisesuhkrut
Purusta küpsised köögikombainis, lisa juurde sulatatud šokolaad või või. Suru segu lahtikäiva põhjaga tartaletivormi põhjale ja äärtesse. Tõsta külmkapi.
Pigista apelsinist mahl ja pane potti, kuumuta keemiseni ning lisa suhkur, sega, kuni suhkur sulab ja tõsta pott kohe tulelt ära. Lisa juurde Kreeka jogurt ja vala segu koogipõhjale. Tõsta külmkappi tarduma vähemalt 1 tunniks.
Fileeri apelsinid või lõika meelepäraselt. Tõsta apelsinilõigud koogile. Pane apelsinidest pigistatud mahl potti (kasuta ära ka fileerimisest eralduv mahl) ja kuumuta keemiseni, lisa tarretisesuhkur kuumuta segades 1 minut ja tõsta pliidilt. Lase pisut jahtuda. Tõsta lusika abil tarduma hakkav mahl koogile katteks. Lase külmkapis veel taheneda.