Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega
kaheksale
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 50 g fariinsuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl mahedamaitselist õli (näiteks viinamarjaseemneõli)
- 150 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl soodat
- 150 g kooritud ja riivitud porgandeid (selleks läheb tarvis u 200 g koorimata porgandeid)
- 50 g hakitud mandleid või pistaatsiapähkleid
- poole apelsini riivitud koor
Valge šokolaadi-toorjuustukreem
- 100 g valget šokolaadi
- 1 dl vahukoort
- 100 g toasooja toorjuustu
Lisaks
- peotäis külmutatud astelpajumarju
- tüümianilehti/ hakitud pistaatsiapähkleid
Kreemi valmistamiseks haki šokolaad võimalikult peeneks ja kuumuta väiksemas potis 0,5 dl vahukoort. Võta pott pliidilt, lisa šokolaad ja sega kuni see on sulanud. Kui segu sisse kipub tükke jääma, siis sulata täiendavalt veidi veel vesivannil. Lase šokolaadisegul täielikult jahtuda ja jahuta edasi külmikus kuni koogi serveerimiseni.
Koogi valmistamiseks vahusta munad ja suhkrud mikseri või vispli abil u 3 minuti jooksul, kuni segu muutub heledamaks ja ühtlasemaks. Lisa õli ja klopi ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga ning sega vaikselt munasegu hulka. Lisa peeneks riivitud porgandid, hakitud mandlid või pähklid ja apelsinikoor. Sega ühtlaseks ja kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga lahti käivasse koogivormi. Küpseta ahju keskmises osas 180 kraadise temperatuuri juures u 25-30 minutit või kuni koogi keskele susatud tikk puhtana välja tuleb.
Lase koogil vormis 15 minutit jahtuda, seejärel tõsta küpsetusrestile lõpliku jahtumiseni. Enne serveerimist vahusta valge šokolaadi segu toorjuustu ja järele jäänud vahukoorega, kuni saad ühtlase kreemi ja kata sellega jahtunud kook. Kaunista kook astelpajumarjade ja tüümianilehtedega või puista koogile lihtsalt astelpajumarju ja veel hakitud pistaatsiapähkleid.