Peedi-brownie

  • 3–4 keskmise suurusega ahjus küpsetatud peeti (sobivad ka keedupeedid)
  • 100 g võid
  • 200 g tumedat ja vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
  • 2 dl pruuni roosuhkrut (kes on suurem magusasõber, võib suhkru kogust veidi suurendada)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 100 g rukkijahu
  • 200 g sarapuupähkleid
Esmalt purusta saumikseriga peet (peeti peaks olema umbes 400 g). Rösti kuival pannil sarapuupähklid ja haki need pisut peenemaks. Haki šokolaad väiksemaks. Sulata potis madalal kuumusel või, seejärel lisa või juurde ka hakitud šokolaad. Lase šokolaadil või sees sulada (võid poti ka tulelt ära tõsta ja šokolaadi või jääksoojusesse sulama jätta). Sega või-šokolaadisegu sisse purustatud peet ja vanillsuhkur. Löö suurde kaussi lahti munad ja lisa suhkur. Vahusta mikseriga paari minutit, seejärel lisa peedi-šokolaadisegu. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes läbi. Puista juurde kakaopulber ja rukkijahu. Sega õrnalt läbi. Viimasena lisa sarapuupähklid. Kalla segu võitatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.