Pärlendav juustukook valge šokolaadiga
Põhi
- 140 g piparkooke
- 70 g võid
Täidis
- 200 g valget šokolaadi
- 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 200 ml 35% koort
- näpuotsaga soola
- 1 sl vanillisuhkrut
Kate
- 1,5 dl granaatõunamahla (võib asendada jõhvikamahlaga)
- 3 sl suhkrut
- 1,5 lehte želatiini
- poole granaatõuna seemned
Purusta piparkoogid hästi peeneks puruks. Sulata või, sega puruga. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpetuspaberiga. Vala küpsisesegu vormi ja suru ühtlaselt ning tihedalt vastu põhja.
Täidise valmistamiseks sulata valge šokolaad. Sega sooja šokolaadi hulka umbes kuhjaga supilusika suuruste törtsude kaupa toorjuust. Iga lisamise järel sega hoolsalt läbi. Jätka, kuni kogu toorjuust on lisatud ja segu ühtlane. Vahusta koor mõne tera soola ja vanillisuhkruga üsna tugevaks vahuks. Lisa vahukoor kreemile ja sega täidis korralikult läbi. Vala täidis koogipõhjale ja tõsta kook 12 tunniks külmkappi tahenema.
Granaatõunakatte tegemiseks puhasta esmalt granaatõunalt seemned. Tõsta želatiinilehed külma vette mõneks minutiks paisuma. Kuumuta kastrulis granaatõunamahl koos suhkruga, kuni suhkur on sulanud (ära keeda). Tõsta kuuma vedeliku hulka pehmenenud želatiinilehed ja lahusta need segades . Sega hoolega läbi, et tükke ei jääks. Jahuta veidi. Kata külmas seisnud ja tardunud koogi pind granaatõunaseemnetega ja kalla siis ettevaatlikult vedelik peale. Tõsta paariks tunniks kuni üle öö veel külmkappi tarretuma.