Õuna-moonikook
Tainas:
- 200 g toasooja võid
- 1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
- 2 muna
- 2 dl kartulijahu
- 1 dl nisu- või speltajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl riivitud sidrunikoort
Täidis:
- 500 g kooritud, südamikest puhastatud ja tükeldatud õunu
- 1 dl mooniseemneid
- 0,5 dl rafineerimata roosuhkrut
- 2 dl piima
- 1 tl kartulijahu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
Valmista kõigepealt täidis – selleks sega tükeldatud õunad kaneeliga. Kuumuta väikeses potis vaiksemal tulel piim, mooniseemned ja suhkur keemiseni. Lisa väikese koguse veega segatud kartulijahu ja kuumuta segades veel, kuni segu on paksenenud, kuid siiski vedelapoolne (vajadusel lisa veel pisut piima). Lisa vanillisuhkur ja vala moonisegu tükeldatud õuntele, sega läbi.
Taina valmistamiseks vahusta või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega kokku jahud ja küpsetuspulber ning lisa tainale koos riivitud sidrunikoorega. Sega ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga (soovitavalt lahtikäivasse) koogivormi. Vala peale õuna-moonikate ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni õunad on pehmed ja kook kena ning kuldpruun. Lase enne serveerimist jahtuda.