Mustasõstralehe siirup

Tõmmis

  • 1 liiter mustasõstra lehti
  • 5 dl vett

Siirup

Loputa lehed külma veega ja aseta potti. Lase 5 dl vett keema tõusta, vala lehtede, kata kaanega ja jäta umbes 5 tunniks tõmbama. Seejärel kurna lehed tõmmisest.

Vala teise potti suhkur ning 3 dl vett, kuumuta, kuni suhkur sulab ja siirup keema hakkab.
Lisa siirupile lehetõmmis ja lase uuesti keema tõusta.

Siirupit saab hoiustada külmkapis, sügavkülmas ja heas jahedas keldris.

Siirupist saab valmistada erinevaid kokteile, lisades ürte (rosmariin, tüümian, piparmünt, münt, meliss vm), mahlasid (nt rabarber, vaarikas, tikker), värskust (nt maasikad, rabarberiviilud, kurk) ja vett, mulliga vett või hapendatud kasemahla.