Musta tee sai

  • 250 g rosinaid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 150 g pruuni roosuhkrut
  • 300 ml kanget teed (2 teepakist tehtud, hästi sobib Earl Grey)
  • 150 g nisujahu
  • 150 g täistera nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 suur lahtiklopitud muna
  • õli või võid vormi määrimiseks
Pane rosinad kuuma tee, sidrunikoore ja suhkruga likku – leotada võiks mõned tunnid või võimalusel ka öö läbi. Sega rosinate-teesegule juurde jahud, küpsetuspulber ning lahtiklopitud muna. Määri keeksivorm rasvainega ning kalla tainas vormi. Küpseta 150 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Sai sobib suurepäraselt lihtsalt võiga söömiseks. Katsetasin ka kaneelivõiga ja oli väga maitsev.